Храм Вазнесења Господњег у Дугом Пољу

На земљишту које је даривао Душан Илић, мјештани су у слози и братољубљу, добровољним радом и прилозима изградили цркву на радост и понос својих потомака.

Деценију након што је ОХР протекторат у БиХ забранио изградњу започетог храма Преподобног Сисоја Великог у Поточарима, српски народ из Поточара, Дугог Поља и околних мјеста, је у јесен 2010. године, почео изградњу храма Вазнесења Господњег у Дугом Пољу.

На земљишту које је даривао Душан Илић, мјештани су у слози и братољубљу, добровољним радом и прилозима изградили цркву на радост и понос својих потомака. Током изградње храма, општинске власти су, уз свесрдну подршку и туторство бројних страних и међународних установа и организација у БиХ, опструисале и онемогућавале изградњу цркве.

Вођена је врло прљава и нечасна политичко-медијска кампања против српске Цркве и народа у Дугом Пољу. На крају су ипак побиједила Истина и Правда.

Завршетак изградње је обиљежило освећење храма које је извршио Епископ Зворничко-тузлански Хризостом, на Спасовдан 15. јуна 2016. године.