Излетиште ''Губер"

Недалеко од Сребренице на надморској висини од 560 м налази се најпознатије сребреничко излетиште ''Губер''. Стаза која води до излетишта пролази кроз нетакнути природни крајолик који је обрастао четинарским и листопадним шумама те даје посебне амбијенталне вриједности.

ИЗЛЕТИШТЕ И ШЕТАЛИШТЕ ''ГУБЕР"

 

Недалеко од Сребренице на надморској висини од 560м налази се најпознатије сребреничко излетиште ''Губер''.

Стаза (шеталиште) која води до излетишта  пролази кроз нетакнути природни крајолик који је обрастао четинарским и листопадним шумама те даје посебне амбијенталне вриједности. Разлози за посјету овог излетишта су вишеструки, у дужини од 2.5 км нетакнуте природе налази се неколико љековитих извора.

Посјетиоци такође могу да се одморе, попију пиће или ручају у ресторану ''Губер'' који се налази на самом шеталишту.  Дуж шеталишта се налазе клупе, као и шадрвани/љетниковци на којима посјетиоци могу да предахну и уживају у свјежем ваздуху и прекрасној природи.

Губер бања је најпознатија по својим љековитим водама које због својих јединствених физичких и хемијских особина превазилазе најпознатије љековите минералне изворе Европе и свијета. Извора је много али се посебно издвајају: Црни Губер, Очна вода, Љепотица, Мали Губер, Синусна вода и Кожна вода. Извори су богати калцијумом, магнезијумом, бакром, кобалтом, никлом, манганом и др.

 

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА
Излетиште ''Губер"