Novosti

27 maj, 2023.

Gađanje glinenih golubova i pokretnih meta i pravljenje kotlića Srebrenica 2023

Turistička organizacija Srebrenice je uz saradnju sa LD "Javor" 27.05.2023. u subotu, održala manifestaciju "Gađanje glinenih golubova i pravljenje kotlića" na lokaciji lovački dom "Vitez", manifestaciju koja ima za cilj promociju lovnog turizma na području naše opštine. Ugostili smo pored domaćina LD Javor iz Srebrenice i lovačka udruženja iz Bijeljine, Tuzle, Bratunca, Srebrenika, Bajine Bašte. U gađanju glinenih golubova učestvovalo 9 ekipa. Prvo mjesto timski je zauzela ekipa LD Tuzla, drugo SK Semberija iz Bijeljine i treće LD Majevica iz Srebrenika. Najbolji strijelci pojedinačno su Emir Zahirović iz LD Majevice, drugi Toni Kovačević a treci Jozo Kaldrmdžić oba iz LD Tuzla.

U pravljenju kotlića učestvovalo je 5 ekipa, prvo mjesto je ekipa LD "Čauš" iz Bratunca, drugo LD Tuzla i treci su bile ekipe LD "Soko" B.Vasta i LD "Javor2" Srebrenica

Turistička organizacija Srebrenice se zahvaljuje svim učesnicima, posjetiocima i naravno sponzorima na učestvovanju u ovoj tradicionalnoj manifestaciji i na lijepom druženju!